מאמרים

Articles

חיפוש

More articles​

מאמרים נוספים

Right for you

מוצרים מומלצים

Contact us

למידע נוסף

המדריך לקניית בשר איכותי: טיפים והמלצות

דמיינו את התרחיש הבא:

אתם נבחרתם לארח מפגש על האש, אליו מגיעים המשפחה שלכם וכל החברים הקרובים.

הכנתם סלטים, קיררתם את המשקאות, אבל לפתע, כשהמנגל מתחיל להתחמם, מתגנבת לראשכם מחשבה מטרידה.

מה אם הבשר, החלק הכי חשוב בעל האש מוצלח, לא יעמוד בציפיות של כולם?

אין דבר גרוע יותר מתחושת האכזבה כשאל השולחן מגיעים סטייקים חסרי טעם ונתחי בשר קשים ללעיסה. גם אם הכל מסביב מדהים — במידה והבשר שקניתם לא איכותי, רך ומשויש כמו שצריך — כל החוויה נפגמת, והאורחים שלכם צפויים להתבאס.

אבל זה ממש לא חייב להיות ככה, אם יודעים איך לקנות בשר איכותי.

אצלנו בחגיגת בשרים, אנחנו לא מסתפקים רק בלעזור ללקוחות שהגיעו לקצביה שלנו באילת, לבחור את הנתחים האיכותיים ביותר. אנחנו מאמינים שלכל לקוח מגיע לדעת יותר על העולם המדהים הזה של בשרים איכותיים, כדי שתוכלו לקנות בשר טעים בכל מקום שבו תהיו.

לכן כתבנו עבורכם את המדריך לקניית בשר איכותי, עם טיפים והמלצות של הקצבים המנוסים שלנו.

אם בפעם הבאה שאתם קונים בשר, תפעלו לפי העצות שלנו כאן — אנחנו מבטיחים לכם שהמנגל שלכם לא יהיה סתם עוד מנגל — הוא ממש יהיה חגיגת בשרים. 🥳 🥩


איך לבחור בשר איכותי 

בחירת בשר איכותי היא חשובה לכל מי שרוצה לשדרג את חווית המנגל שלו ולפנק את האורחים שלו ואת עצמו. אבל לאנשים שלא מגיעים מהתחום, לא תמיד קל להבין מה הופך בשר לאיכותי, ואיך בכלל מזהים אותו. לכן, חשוב שתקדישו כמה דקות לקרוא את המדריך ולהבין איך אתם יכולים לקנות בשר איכותי בפעם הבאה שאתם מבקרים בקצבייה.


כשאנחנו רוצים לקנות בשר, חשוב לקחת בחשבון כמה דברים:

  • טריות

לפני הכל, צריך לוודא שהבשר שאנחנו קונים הוא טרי. מה זה אומר בפועל?

בשר טרי הוא בשר שעבר שחיטה, ניקוי, ומיד לאחר מכן מגיע אל הקצביה.

בשר קפוא לעומת זאת, הוא בשר שנכנס להקפאה לאחר השחיטה, ולפעמים מוסיפים לו חומרים כאלה ואחרים שנועדים להפוך אותו לרך יותר או לתת לו מראה יפה יותר.

אתם בוודאי כבר מבינים שבשר טרי נחשב (ובצדק) לבשר יותר איכותי, יותר טעים וגם יותר בריא מבשר קפוא. נכון שגם בשר קפוא יכול להיות טעים, אבל אם מה שמעניין אתכם זו בעיקר האיכות — לכו על בשר טרי שמגיע מקצביה איכותית ומומלצת.

  • מראה הבשר

בשר טרי ואיכותי הוא בשר בעל צבע אדום ורענן. בשר שנראה “כמו בפרסומות” יכול לתת אינדיקציה לכך שהוא טרי, ולא שכב במדף במשך זמן רב. חשוב גם לשים לב לצבע השומן — אתם רוצים שהשומן יהיה בצבע לבן, ולא צהוב.

חשוב לציין שגם אם צבעו של הבשר מעט אפור, זה לא אומר שמדובר בבשר לא טוב, אלא שצריך להתחשב בעוד גורמים כדי לקבוע את איכותו. אפשר גם לתת לבשר “לנשום אוויר” בטמפרטורת החדר ולראות האם הצבע האדום חוזר.

עוד נקודה חשובה היא שבשר טרי נוטה להיות מבריק ובעל מרקם חלק. אם הבשר דביק למגע, או בעל צבע דהוי — אולי כדאי לחשוב פעמיים.

  • ריח הבשר

מומלץ מאוד להריח את הנתח. לבשר איכותי יש ריח נעים וטרי, בעוד שריח רע ולא נעים יכול להיות תמרור אזהרה לכך שמדובר בנתח שאפשר לוותר עליו. עם זאת, חשוב לדעת שבמידה והבשר עבר תהליך יישון כלשהו (תהליך המשבח את הבשר ומשפר את טעמיו), יכול להיות שהוא יקבל ריח מעט חמצמץ, אבל זה לא אומר שהוא אינו טרי.

  • מקור הבשר

ככלל אצבע, אפשר לומר שבשר איכותי מגיע בעיקר מבעלי חיים הגדלים בחוות עם תנאי גידול טובים. בחוות גידול אלה, בעלי החיים ניזונים מאוכל איכותי המתאים לזן שלהם, הם אינם גדלים בתנאים צפופים מדי ובאופן כללי המגדלים דואגים לרווחתם. אפשר לשאול את הקצב במקום מהו מקור הבשר כדי לוודא שהוא מגיע מחוות גידול איכותית שדואגת לתנאי גידול הומניים.

מקורות טובים לבשר בישראל הם בשר בגידול מקומי, בשר מארגנטינה, אורוגוואי, ומחלקים מסוימים בארה”ב, כמו נברסקה למשל.

  • מרקם הבשר

בשר איכותי צריך להיות רך וגמיש ולא “מתפרק”, יבש או קשה. בשר קשה או יבש עשוי להעיד על כך שהוא עבר תהליכים שנועדו לשמר אותו לזמן ארוך, ובמקרה גרוע יותר, שתאריך התפוגה שלו כבר עבר. 

  • אריזה ותאריך תפוגה

כאשר בוחרים בשר, חשוב לבדוק את האריזה ואת תאריך התפוגה. אריזה אטומה היטב, בין אם בואקום, בניילון נצמד או בכל דרך איכותית אחרת, יכולה להגן על הבשר מפני חיידקים ולשמור על רמת הטריות שלו. תאריך התפוגה מספר לנו מתי הבשר נארז ועד מתי אפשר להשתמש בו.


מהו בשר איכותי?

בשר איכותי הוא בשר שעבר תהליכי גידול ושחיטה “לפי הספר”, והוא מגיע לקצביה לאחר ניקוי והוצאת החלקים הפחות טובים, או שהקצבים במקום עושים זאת בעצמם. 


טיפים נוספים לקניית בשר

ממש לפני סיום, הנה עוד שני דברים חשובים שלא כדאי להתעלם מהם כשקונים בשר:

  • הקצבייה

הקצבייה עצמה חשובה לא פחות מהבשר שקונים. האם החנות נקייה? האם המקום נראה היגייני? האם לאנשי המקצוע בחנות יש מיומנות בבשר והם יודעים להציע לכם את הבשר המתאים לכם? האם הם יודעים לחתוך ולהכין את הבשר לפי הצרכים שלכם? התשובות לשאלות האלו חייבות להיות כן. ואם אתם לא מכירים קצביה מומלצת שכזו, כדאי לבקש המלצות מחברים או לחפש באינטרנט.

  • האחסון 

ההמלצה שלנו היא לקנות את הבשר כמה שיותר קרוב למועד ההכנה. עד אז, שמרו אותו היטב בניילון נצמד או אריזת ואקום, בחלק התחתון (והקר ביותר) של המקרר שלכם.

ואם לא ידעתם, אצלנו בקצביה יש שירות משלוחי בשר עד הבית, ולא סתם משלוח, אלא “משלוח קר” — המבטיח שהבשר שלכם יגיע לביתכם בשיא הטעם, ורמת הטריות שלו תישמר כמו שצריך, גם כשהוא בדרך אליכם.


לסיכום

בסופו של דבר, כאשר אנו מחפשים בשר איכותי, חשוב להתייחס לטריות, לצבע, למרקם, לריח, וכן לבדוק את האריזה ותאריך התפוגה. בחירת בשר איכותי יכולה להבטיח לכם שכל ביס יהיה עסיסי, ושלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו.

נכון שלדעת לקנות בשר איכותי זה משהו שלוקח זמן ללמוד, אבל איך אומר הפתגם? “אין חכם כבעל ניסיון”, אז תהיו בטוחים שככל שתרכשו בשרים איכותיים, כך גם תשתפר היכולת שלכם לזהות נתחים טובים יותר ופחות.

 ואם עדיין לא הגעתם אלינו לחגיגת בשרים, למה אתם מחכים? מבטיחים לכם שאין עוד קצביה באילת עם האיכות, השירות והניקיון שיש אצלנו.

הטופס נשלח בהצלחה!

Thanks for contacting us

ניצור איתך קשר בהקדם.

לפרטים נוספים 08-6163363

דילוג לתוכן