מאמרים

Articles

חיפוש

More articles​

מאמרים נוספים

Right for you

מוצרים מומלצים

Contact us

למידע נוסף

איזה בשר הכי מתאים לחמין? טיפים לחמין מנצח

איזה בשר מתאים לחמין?

בלא מעט בתים בישראל, השבת בבוקר מתחילה בריח משכר של חמין שממלא את הבית בחום ואהבה. בכל רחבי הארץ, משפחות מתכננות מראש את יום השבת עם החמין, אותו תבשיל טעים המזוהה עם המטבח היהודי, ומחבר אותנו לשורשים ולמשפחה. אין כמו הטעמים העשירים והמרקמים המפנקים כדי להפוך את השבת למושלמת — וכמובן שאפשר גם להנות ממנו בשאר ימות השבוע.

בין אם אתם מכינים חמין כל שבת, בין אם אתם רק מתנסים בהכנה או שבכלל אתם מחפשים איזה בשר לקנות לחמין שמישהו אחר יכין לכם, לדעת לבחור את הבשר הנכון זה המפתח לתבשיל מנצח. בפוסט הזה אני אענה על השאלה איזה בשר מתאים לחמין ואשתף אתכם בטיפים שיהפכו את החמין שלכם לבלתי נשכח.

בואו נתחיל בחגיגת הטעמים!

בשר מתאים לחמין

מקור החמין

חשבתם פעם מהו המקור של החמין? הרי זהו אחד התבשילים המזוהים ביותר עם המטבח היהודי, גם בארץ וגם ברחבי העולם, שם יכולים לקרוא לו גם בשמות צ’ולנט, שולֶט, הריסה, סח’ינה ועוד.

מדובר במאכל הרשמי של יום השבת, היום הקדוש ביותר בשבוע על פי היהדות, שבו אין להדליק אש ולבשל. בעבר היה מדובר ב”מאכל של עניים”: היהודים היו מתקבצים במקום אחד ומדליקים מדורה גדולה. על האש היו מניחים סיר ענק, ובו כל משפחה הייתה שמה את מה שהיא יכולה: משפחה אחת שמה בשר, אחרת שמה תפוחי אדמה, משפחה שלישית מוסיפה קצת עוף, עד שהסיר מלא כל טוב.

המנהג הזה גם נתן פתרון פרקטי לשמירה על ההלכה היהודית, וגם חיזק את הקהילה והאחדות בין המשפחות. כל אחד תרם את חלקו לסיר המשותף, ובסופו של דבר, כולם נהנו מארוחה עשירה וטעימה. החמין הפך לסמל של שיתוף פעולה, קהילתיות ועזרה הדדית.

החום שיצא מהסיר הגדול היה מחמם את הגוף ואת הלב: כל משפחה ידעה שהמאמץ המשותף ייצור מנה טעימה ומנחמת שתיתן להם תחושת שפע והודיה. בכל סיר חמין שמתבשל, יש זכרונות של דורות קודמים וכיבוד של מסורת ארוכת השנים.

בשר מומלץ לחמין

מתי מבשלים את החמין ומהם מרכיביו?

את החמין נהוג לבשל ביום שישי בבוקר, לפני שהשבת נכנסת, ולהשאיר אותו לבישול איטי על פלטה חשמלית או בתנור עם שעון שבת. החמין יושב על אש קטנה במהלך השבת, כך שהוא שומר על טמפרטורה מתאימה עד לרגע שבו אוכלים אותו.

המרכיבים העיקריים של החמין משתנים בהתאם לעדה, אבל ברוב המקרים מדובר בבשר בקר, תפוחי אדמה, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים וביצים קשות. אחרי שהחמין מתבשל היטב במשך שעות, המרכיבים הופכים לרכים וטעימים, צבעם חום כהה, והריח שמתפשט במטבח לא משאיר אף אחד אדיש.

טעים, חם ומנחם: סוגי בשר מומלצים לחמין

חמין הוא תבשיל המצריך בישול איטי וארוך, ובגלל זה מומלץ לבחור נתחי בשר שומניים יחסית, כדי שהם יישארו עסיסיים בזמן הבישול, יתנו קצת מהטעם שלהם למרכיבים האחרים בתבשיל ובסופו של דבר, יהיו נימוחים וטעימים במיוחד.

אז איזה בשר כדאי לבחור לחמין? הנה ההמלצות שלנו:

אסאדו

אוסובוקו עם עצם (שתוסיף טעם נהדר)

אונטריב (חתוך לקוביות)

בשר מספר 8 (זרוע)

חזה בקר

צלי כתף מספר 5

מה שמשותף לחלקים אלו הוא שכולם דורשים בישול ארוך ושהם מתרככים באופן מדהים אחריו, לכן הם הבשרים הכי מומלצים לחמין.

אתם יכולים לשדרג את הבשר לחמין עם חלקי בשר כמו שוק אווז וכבד עוף. השילוב של מספר סוגי בשר בתוך סיר חמין אחד, יוצר טעם עשיר ומיוחד, אפילו יצא לי חרוז. הבשרים מתבשלים אט אט במשך כל הלילה עד שהם הופכים לרכים וטעימים.


בנוסף להמלצה שלי, שימו דגש על בחירת בשר בקר טרי ואיכותי ולא קפוא. בשר כזה תמצאו אצלנו בחגיגה באיכות הגבוה ביותר ועם מגוון סוגי כשרויות.

 

סידור בשר לחמין

איך להכין בשר לחמין? אומנות סידור המרכיבים

שאלת השאלות: איך מכינים בשר לחמין מושלם? כזה שיהיה רך, עסיסי וטעים להפליא? התשובה טמונה לא רק בבחירת נתחי הבשר הנכונים, אלא גם בסידור נכון של המרכיבים בסיר.

סידור נכון של הרכיבים בחמין הוא אומנות לכל דבר. זהו תהליך הדורש ידע, ניסיון ומעט סבלנות. אבל אין מה לדאוג, כל אחד יכול ללמוד את הסודות הקטנים שיהפכו את החמין שלו לחגיגה של טעמים וריחות.

שכבת הבסיס: הנחת היסודות

הבסיס לסידור חמין מוצלח מתחיל בשומן. אם בחרתם להשתמש בשומן אווז, הניחו אותו בתחתית הסיר. שכבת השומן תשמש כמגן מפני הידבקות ותמנע מהחמין להיחרך, תוך כדי שהיא מוסיפה טעמים עשירים ועסיסיים.

שכבת הקטניות: עולם של אפשרויות

מעל שכבת השומן, נניח את הקטניות. אפשר להשתמש במגוון רחב של קטניות, כמו חומוס, שעועית לבנה, עדשים וחיטה. לכל קטניה יש את המרקם והטעם הייחודיים שלה, אז שחקו עם השילובים וגלו את הטעם האהוב עליכם.

שכבת הבשר: הכוכב של המופע

וכעת, הגיע הזמן לסופרסטאר של החמין: הבשר. נהוג להניח את נתחי הבשר בשכבה העליונה של החמין. ככה הבשר מתבשל בצורה איטית ואחידה, משחרר את כל טעמיו העשירים וסופג את כל הטוב מהשומן והקטניות.

טיפ קטן: אין צורך לצרוב את הבשר לפני שמכניסים לסיר. הבישול הארוך ידאג להשחים אותו ולהעניק לו מרקם רך ועסיסי.

שכבת הביצים: תוספת טעימה

מעל שכבת הבשר, נהוג להניח ביצים קשות. הביצים יתבשלו לאט בתוך כל הטוב הזה, ויספגו טעמים נהדרים.

סידור נכון – ערבון להצלחה

לסיכום, סידור נכון של המרכיבים בסיר החמין הוא לא רק עניין של אסתטיקה. זה תהליך חשוב המשפיע על איכות התבשיל ועל הטעם הסופי שתקבלו. הקפדה על סדר שכבות נכון תעזור לכם להכין בשר לחמין בצורה מושלמת, כשכל המרכיבים מוסיפים משפיעים זה על זה.

אז בפעם הבאה שאתם מכינים חמין, הקדישו כמה דקות נוספות לסידור נכון של המרכיבים. אני בטוח שתגלו שזה שווה את המאמץ!

 

https://www.instagram.com/reel/C6A64t9MvBm/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

מחכים לכם בקצביה שלנו באילת!

בואו לבקר אותנו בקצבייה “חגיגת בשרים” באילת!

כדאי גם לעקוב אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם ולקבל טיפים נוספים ומתכונים טעימים.

ואתם מוזמנים לשתף אותנו בתמונות להחמין שלכם!

הטופס נשלח בהצלחה!

Thanks for contacting us

ניצור איתך קשר בהקדם.

לפרטים נוספים 08-6163363

דילוג לתוכן