מאמרים

Articles

חיפוש

More articles​

מאמרים נוספים

Right for you

מוצרים מומלצים

Contact us

למידע נוסף

איזה בשר הכי בריא? תשובה של קצב

איזה בשר הכי בריא?

ריח של עשן באוויר, אבחת הסכין החותכת את העצם, סטייק עסיסי נצלה על הגריל…


הזיכרונות עולים ביחד עם הניחוחות. ילדות במטבח של סבא, ידיים מבוגרות מלטפות נתח בשר אדום, משפחה שלמה יושבת מסביב לשולחן, מחכה למנה העיקרית.

בשר.

מאז ומעולם הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות האנושית, מקור המזון העיקרי, סמל של כוח, עושר, הנאה.

אבל לאורך השנים, צצות לא מעט שאלות. האם בשר זה בריא? איזה סוג בשר כדאי לאכול? איך להכין אותו בצורה בריאה?

כבעלים של קצביית “חגיגת בשרים” באילת וכחובב בשר מושבע, שמעתי וראיתי לא מעט דעות, מחקרים ומסקנות, שהרבה פעמים מתחלפות.

יש דבר אחד שבו אני בטוח: בשר תמיד היה ותמיד יהיה חלק בלתי נפרד מהמסורת היהודית ומהתפריט הישראלי, ובגלל זה החלטתי לשתף אתכם בידע שלי, ולעשות סדר בכל הנושא של איזה בשר הכי בריא.

כשהרופאה אומרת שאתה לא אוכל מספיק בשר…

אחת ולתמיד: האם בשר זה בריא?

רוב המומחים מסכימים כי צריכת בשר בכמויות סבירות כחלק מתזונה מאוזנת יכולה להיות הרגל בריא. בשר מספק לנו מקורות איכותיים לחלבון, ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B, שהם חשובים מאוד לתפקוד תקין של הגוף.

יחד עם זאת, צריכת יתר של בשר (ובשר מעובד בפרט) יכולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, ביניהן עודף משקל ובעיות לב, לא עלינו. לכן, מומלץ להגביל את צריכת הבשר ל-3 מנות לכל היותר בשבוע, לבחור בשר איכותי, ולגוון במקורות חלבון נוספים כמו דגים, ביצים, קטניות ומוצרי חלב.

ומה עם בשר אדום?

בשר אדום טרי ואיכותי נחשב בריא יותר מבשר עוף, בגלל שהוא מכיל ריכוז גבוה יותר של אומגה 3 וחומצות שומן בלתי רוויות, התורמות לבריאות הלב וכלי הדם.
חשוב להיזהר מצריכת יתר של בשר מעובד, המכיל רמה גבוהה של נתרן, שומנים רוויים וכימיקלים שונים, שיכולים להזיק לבריאות.

איזה סוגי בשר עדיף לצרוך?

  • בשר אדום:
    • מלך הבשרים, עשיר בחלבון איכותי, ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B.
  • בשר בקר: נתחים כמו סינטה, פילה, אונטריב.
  • בשר טלה: בשר עדין וטעים, מתאים לצלייה, תבשילים ובישול איטי.
  • עוף: מקור מצוין לחלבון ודל שומן.

בריאות על הצלחת: דירוג הנתחים הבריאים

בואו נגלה איזה נתחים יהפכו את המנה שלכם לא רק לטעימה, אלא גם לבריאה:

פילה בקר


יתרונות: נתח רזה במיוחד, דל בשומן רווי וכולסטרול. עשיר בחלבון איכותי, ברזל וויטמינים.
חסרונות: יקר יחסית.

אנטריקוט

    יתרונות: עשיר בחלבון, ברזל וויטמינים. מכיל כמות נאה של שומן בריא.
    חסרונות: מכיל יותר שומן רווי מפילה
    המלצה: בחרו אנטריקוט שישי עם כמות שומן מתונה.

    פיקניה


    יתרונות: עשיר בחלבון וברזל. מכיל כמות נאה של שומן בריא.
    חסרונות: פחות נפוץ וקשה יותר להשיגו.
    המלצה: לקפוץ אלינו לקצביה ולנסות את הפיקניה.

    נתח קצבים


    יתרונות: זול יחסית, עשיר בחלבון וברזל.
    חסרונות: מכיל יותר שומן רווי מנתחים אחרים. דורש בישול ארוך יותר.
    המלצה: בחרו נתח קצבים רזה יחסית והקפידו על בישול איטי.

    שייטל


    יתרונות: נתח רזה יחסית, עשיר בחלבון וברזל.
    חסרונות: פחות רך מנתחים אחרים, דורש בישול ארוך יותר.
    המלצה: בחרו שייטל איכותי והקפידו על בישול איטי תוך כדי הוספת נוזלים.

      המבורגר


      יתרונות: אפשר להכין בקלות המבורגר בריא מבשר טחון טרי, ירקות ותבלינים.
      חסרונות: המבורגרים שאוכלים בחוץ עשויים להכיל שומן רווי, נתרן וחומרים משמרים.
      המלצה: אפשר להכין המבורגרים בבית מבשר טחון טרי, ולהשתמש בכמות קטנה של שומן.

      איך להכין בשר בצורה בריאה?

      • צלייה: שיטה מצוינת להכנת נתחים גדולים ושומניים.
      • בישול: שיטה בריאה נוספת, המותאמת בעיקר לבשר טחון ותבשילים.
      • אפייה: שיטה בריאה יחסית השומרת על ערכיו התזונתיים של הבשר.
      • טיגון: שיטה פופולרית אך פחות בריאה. מומלץ לצמצם ולהעדיף אפייה, צלייה או בישול.

      לסיכום

      אין תשובה חד משמעית לשאלה איזה בשר הכי בריא. הבחירה תלויה בהעדפות ובתפריט שלכם. מה שכן חשוב זה לא להגזים, לבחור נתחים איכותיים ולהכין את הבשר בשיטות בריאות.


      אני מאמין שצריכת בשר יכולה להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת, ובקצבייה שלי “חגיגת בשרים” אני מקפיד על בחירת הבשר הטוב ביותר, תוך הקפדה על תנאי אחסון מיטביים. בקצביה תמצאו מגוון רחב של נתחים, עם כל סוגי הכשרויות בבשר, ביניהם נתחים רזים ובריאים, שיעניקו לכם את כל היתרונות של בשר, בלי לדאוג לבריאות.

      רוצים ליהנות מבשר בריא וטעים?

      בואו לבקר אותי בקצביה ותקבלו ייעוץ מקצועי ושירות אדיב, ותצאו עם בשר איכותי שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

        הטופס נשלח בהצלחה!

        Thanks for contacting us

        ניצור איתך קשר בהקדם.

        לפרטים נוספים 08-6163363

        דילוג לתוכן